A nagy sikerű, Várkert Bazárban tartott koncertjük után jön a következő zenei csemege: A Magyar Zene Házában lép fel az Anima Sound System zenekar. A szombathelyi csapat nem bízza a véletlenre, a nagyot szóló januári évadnyitó koncertjük után, a nemrég átadott kulturális intézményben tartják legújabb lemezük bemutatóját.

Az Anima Sound System a hazai elektronikus tánc- és popzene egyik nagy úttörője, ám nemcsak az alapok lerakásában jeleskedtek, hanem egy folyton megújulni képes, máig releváns formáció. Legújabb nagylemezük, a Szomnakuno című album, melyet most hallhatnak először a rajongóik. A Prieger testvérek (Zsolt és Szabolcs) nevével fémjelzett zenekar a korai kétezres évek hangulatát idézi, a Gypsy Sound Clash és az Aquanistan című albumok egyszerre lebegős és sokrétű zenei világa által, ugyanakkor visszatértek a roma zenei hatások is.

Legújabb lemezük bemutató koncertjén több szám erejéig közreműködik a csapat mellett Kovács Antal a Romano Dromból, Törőcsik Franciska színésznő, Magyar Bori, és a Carblofon együttes egykori énekese Fehér Balázs is. És ahogy az Anima rajongók már megszokhatták, egy kórus is a zenekarral énekel majd az este folyamán. Az új dalok mellett természetesen a csapat korábbi slágerei (Csinálj, gyereket, 68, Tedd a napfényt be a számba… stb.) is elhangzanak.

A zenekart ismerve a kiváló hangulat garantált, de az is a program mellett szól, hogy az idén januárban átadott, nemzetközi ingatlanszakmai díjjal is elismert, Magyar Zene Háza ad otthont a koncertnek.

A koncert időpontja: 2022. április 2., 20 óra

Kiemelt kép: Anima Sound System (Fotó: Steindl Gabriella)