Billie Eilish, az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő és dalszerző egyik legismertebb dalát, a Bad Guyt dolgozta fel ezúttal a Song Factory Budapest, a magyar és nemzetközi könnyűzenei feldolgozásokat előadó kórus.

A Song Factory Budapest egy fiatalokból álló kórus, amely magyar és nemzetközi könnyűzenei feldolgozásokat ad elő, az a capella és többszólamú, hangszerkíséretes dalok megéneklésével teremtenek hidat a kóruséneklés és a közönség között. Az együttes tagjai sok éves közös zenei múlttal és széles körű fellépési rutinnal büszkélkedhetnek. Sokszínű repertoárjukban egyedi átiratok szerepelnek, megannyi műfajból, fiatalos, könnyed stílusban. Korábbi klipjeiket többek között a Bagossy Brothers Company népszerű dalaiból forgatták: a nagy sikerű Olyan Ő után az Esti ének dallamait is kórusra adaptálta Hetei-Bakó Benedek, az együttes karvezetője.

Hetei-Bakó Benedek az ELTE Ének-zene szakán szerzett diplomát 2016-ban, de már egyetemi évei alatt gyakorlatot szerzett a Budapesti Akadémiai Kórustársaságnál segédkarnagyként. Számos kórust gazdagított szakértelmével énekesként is, könnyűzenei kórusátiratokat 2016-tól ír rendszeresen. A Budapest Show Kórus karvezetője volt, majd 2017-től az Europa Chorakademie Görlizt német professzionális énekkar énekeseként dolgozott.

Kiemelt kép: Hetei-Bakó Benedek, a Song Factory Budapest karvezetője (fotó: Verőcei Gábor)