Július 29-én Álmodozó nyári éjjel címmel ad szabadtéri, nyáresti koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar az Óbudai Társaskör kertjében. Műsorra kerülnek Mendelssohn, Bartholdy, Mozart, Hugo Wolf és Josef Suk művek.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Az együtt zenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind fontos motiváló tényező volt a zenekar alapításakor. Az első koncertre 2010. június 20-án került sor az Óbudai Társaskörben. Az elmúlt 10 év több nagy sikerű előadása megerősítette a zenekar tagjaiban a hitet, hogy kitartó munkával a magyar komolyzenei élet meghatározó alakjává nőhetik ki magukat.

Az Álmodozó nyári éjjel szabadtéri koncert műsorprogramjában olyan ismert művek kapnak helyet, mint Felix Mendelssohn – Bartholdy: C-dúr vonószimfóniája , amit Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr versenyműve követ fuvolára és hársfára átdolgozva, a program zárásaként pedig Hugo Wolf: Olasz Szerenádja, illetve Josef Suk: Esz-dúr műve szólal majd meg.

A műsorban olyan ismert művészek működnek közre, mint Horgas Eszter (fuvola) és Polónyi Ágnes (hárfa), az est művészeti vezetője G. Horváth László. A program támogatója az EMMI, az NKA és az Óbudai Társaskör.

Kiemelt kép: Anima Musicae Kamarazenekar (fotó: Zeneakadémia)