Az Orlai Produkciós Iroda évek óta kiemelten foglalkozik azzal, hogy olyan előadásokat is műsorra tűzzön, amelyek célja elsősorban nem a szórakoztatás, hanem inkább olyan témák körüljárása, amelyek erősen hatnak társadalmunkra. Orlai Tibor darabválasztásai során gyakran találkozhatunk az általa markánsan vallott értékek hangsúlyos jelenlétével, ilyen az elfogadás, legyen szó a nemi identitásról vagy éppen a vallásról, de bátran mer beszélni a sportvilág árnyoldaláról, az egészségügy katasztrofális helyzetéről, vagy akár a családon belüli erőszakról is.

Januártól ezekről a témákról már nem csak a színészeken keresztül hallhatnak majd a nézőknek, hanem az ÁLLJ BELE programon keresztül interaktív foglalkozások keretében lesz lehetősége az érdeklődőknek egy-egy megkezdett téma bővebb kibontására. A minden hónap második pénteken 18 órakor kezdődő alkalmaknak a Jurányi Ház ad otthont, ahol a programot vezető Nagy Zsombor és Csikász Ágnes mellett az adott előadás alkotói is részt vesznek.

Az első alkalomra január 10-én kerül sor, ahol a Leszámolás velem című monodráma kapcsán a másság elfogadásáról esik majd szó, az est vendége Nagy Dániel Viktor lesz. Február 14-én a Second Life – avagy Kétéletem című előadás kapcsán azt boncolgatják majd a résztvevők, hogy az eleve elrendelésnek mekkora szerepe van az életünkben. Március 13-án Járó Zsuzsa megrázó erejű egyszemélyes előadása, a 23 perc kapcsán pedig az elhallgatott erőszak témáját dolgozzák fel a résztvevők. A jegyértékesítés már megkezdődött, a limitált létszám miatt érdemes minél előbb megváltani a belépőket!

Nagy Dániel Viktor a Leszámolás velem című előadásban (Fotó: Orlai Produkciós Iroda)

Kiemelt kép: Járó Zsuzsa a 23 perc című előadásban (Fotó: