Május 30-án 15 órától a Gellért-hegyen találkozhatnak Csányi Dávid első színházi rendezésével, az Állati színjátékkal, a Független Színház Magyarország legújabb produkciójával.

„Az Állati színjátékkal 2008-ban ismerkedtem meg a Kaposvári Színművészeti Főiskolán, Valcz Péter írta az osztályunkra. Már akkor tudtam, ez egy zseniális gyerekdarab. Azóta eltelt 13 év, és most, hogy lehetőséget kaptam egy gyerekdarab rendezésére, egyértelmű volt, hogy ezt akarom megcsinálni. De azóta sok minden megváltozott, és a világ is, ezért úgy éreztem, hogy aktualizálni kell az eredeti anyagot” – fogalmazott Csányi Dávid rendező.

A Valcz Péter színdarabja nyomán készült ősbemutató minden korosztálynak szóló, vidám, interaktív családi előadás barátságról és a színházról. A különböző állatokból álló színházi társulat, amely nem tudja felvenni a versenyt a mai kor igényeivel, ezért kénytelen feloszlani: a tagoknak egyedül kell megállniuk a helyüket a nagyvilágban, színház nélkül. Megismerhetjük a kiöregedett társulatvezető kobrát, a komikus majmot, a fiatal szívtipró tigrist, a primadonna macskát és a segítőkész vakondot. Mindannyiuknak talpon kell maradniuk, hogy megtanulják ki miben jó, miben kell változnia, hogy végül összetartóbb csapattá váljanak. A történet végére rájönnek, hogy sokkal többre mennek együtt, mint magányosan. A színház olyasmit adhat mindenkinek, amire a virtuális valóság nem lehet képes. Miben rejlik egy közösség ereje? Hogyan érhetünk el változást közösen? Az előadás többek között ezeket a kérdéseket járja körül.

Szereplők: Balogh Orsolya, Dömök Edina, Gerlits Réka, Nemcsók Nóra, Molnár Gusztáv, Pápai Rómeó. Dramaturg: Illés Márton, zene: Sebesi Tamás, jelmez: Szabó Luca, író, rendező: Csányi Dávid.

Kiemelt kép: Csányi Dávid (Fotó: Független Színház Magyarország)