November 23-tól állandó budapesti játszóhelyre talál a Thália Színházban a Rejtélyes viszonyok című pszichothriller, a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója. Eric-Emmanuel Schmitt darabját Kolos István rendezésében, Hirtling István és Lábodi Ádám játékában 2015 óta láthatja a közönség. A történet helyszíne egy eldugott norvég sziget, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él.

A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a „Be nem vallott szerelem” című regényét ajánlotta… A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyrekülönösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.

„Nehéz volt elfogadni, hogy vidéken más a rendszer, meg nem szoktam, csak tudomásul vettem, bár volt, amit nem engedtünk levenni, elveszni, és foggal-körömmel tartjuk a mai napig. Ez egy kétszereplős darab, a Rejtélyes viszonyok, amit pont Ádámmal játszunk már ötödik éve nagy sikerrel” – nyilatkozta a Deszkavíziónak adott interjújában nemrég Hirtling István, akit ettől az évadtól kezdve a Vígszínház művészeként láthatunk színpadon.

A Rejtélyes viszonyokat november 23-án és december 5-én játsszák a Thália Színház Arizona Stúdiójában.

Kiemelt kép: Hirtling István és Lábodi Ádám a Rejtélyes viszonyokban (fotó: Gyulai Hírlap/Rusznyák Csaba)