A Capa Központ a  2022-es CAPAZINE műhelymunkára olyan fotográfusok, képzőművészek, designerek, kutatók és szakemberek jelentkezését várja, akiket foglalkoztat a fotografikus képalkotás, az állatvilág és a fotográfia kapcsolata, az állattenyésztés etikai kérdései, a fenntarthatóság témája, valamint a műfajok közti kísérletezés. Az alkotók szintén várják az elméleti szakemberek, szakszövegírók, valamint szépírók jelentkezését.

A CAPAZINE a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus számokból álló fotós periodikája. A lapszámok létrehozását minden esetben egy minimum féléves csoportos workshop előzi meg, a CAPAZINE műhelymunka vezetőivel és meghívott előadókkal. A kiadvány célja, hogy az elkészült lap a legtöbb európai fotós rendezvényen, fesztiválon megjelenjen.

A műhelymunkában résztvevő alkotók és elméleti szakemberek közös gondolkodással, tervezéssel és kísérletezéssel hoznak létre egy olyan többfunkciós kiadványt, amely egyszerre töltheti be a folyóirat, a plakát és a sokszorosított műtárgy funkcióit. A tematikus számok tartalmának előkészítésekor az adott témát elméleti és gyakorlati szempontból is vizsgálják: az elméleti szakemberek a teoretikus alapot biztosító írásokat és a résztvevő művészek munkáit elemezve szakszövegeket írnak, a fotográfusok pedig az adott téma mentén készítik el a CAPAZINE-ben megjelenő alkotásaikat.

Az ötödik szám címe LET’S PET!, központi témája az állat, az ember és az állat együttélésének formái, változatos viszonyai, illetve azok fotografikus bemutatása. A Capa Központ műhelymunkára olyan alkotók és szövegírók jelentkezését várja, akik vállalják, hogy részt vesznek a tizenkét alkalmas online workshop (csütörtök 18 órakor kezdődik és 2 órás) online és offline foglalkozásain és az azt követő konzultációkon, valamint a kiadvány elkészítésében is tevékenyen közreműködnek. A jelentkezéseket szakmai önéletrajz, online portfolió és rövid motivációs levél kíséretében a capazine@capacenter.hu e-mail-címre „CAPAZINE 2022” tárggyal 2022. március 1. éjfélig van lehetőség elküldeni.

Kiemelt kép: CAPAZINE kiadványok 2018–2021: LET’S PLAY, LET’S DANCE, LET’S EAT, LET’S PLANT (Fotó: capacenter.hu)