Idén is elindult a Száraz November akció, melynek lényege, hogy az emberek egy hónapig önként vállalva ne igyanak alkoholt. A szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzéséért, a függőségek kezeléséért és az általa okozott ártalmak csökkentése érdekében létrejött civil szervezet, a Kék Pont Alapítvány munkatársa, Dávid Ferenc szerint nem az absztinencia a cél, hanem, hogy az emberek tudatosítsák az alkoholhoz fűződő viszonyukat.

Ebben az évben az akciót segítendő, az alapítvány stratégiai együttműködést kötött a Pesti Magyar Színházzal, és egyedi népszerűsítő kampányt indítottak. Az alkoholfogyasztás helyett kínálnak alternatívát azok számára, akik vállalják, hogy egy hónapig nem isznak. A „Tölts inkább időt!” szlogennel a teátrum témába vágó előadását, az Utánképzés ittas vezetőknek című gyomorkeserű komédiát ajánlják az emberek figyelmébe.

Fotó: Pesti Magyar Színház

Háy János szórakoztató színdarabjából Lengyel Ferenc rendezett előadást. Az Utánképzés egy csoportterápiáról szól, ahol olyan embereket ismerhetünk meg, akik ittas vezetés miatt vesztették el a jogosítványukat. Az előadást tavasszal mutatta be a Magyar Színház, és most novembertől kezdik el újból játszani. Azok a nézők, akik a Száraz November és a Kék Pont Alapítvány ajánlására mennek színházba, matricát és kitűzőt is kapnak.

Forrás: Pesti Magyar Színház

Kiemelt kép: Murányi Tünde, Bede-Fazekas Annamária és Pavletits Béla (fotó: Juhász Éva/Pesti Magyar Színház)