Nem egészen egy éve, tavaly áprilisban indult el a Sztalker Csoport olvasásnépszerűsítő projektje, a POKET. A zsebkönyvsorozat mára tizenegy kötetből áll: A Pál utcai fiúktól A kis hercegen és Ady Endre éjszakáin át a Gyöngéd barbárokig többféle stílusban és műfajból válogatva találhatunk magunknak olvasnivalót.

A Budapest csomópontjain kihelyezett könyvautomaták számát szeretné hétről nyolcra bővíteni az alkotóközösség, melyhez nemrég segítséget kértek. Az új automata költsége nettó 2 millió forint, ennek a felét a Sztalker Csoport színházi jogdíjaiból fizetik, a másik részt a POKET-közösséggel együtt gyűjtenék össze. Ez a terv olyan jól sikerült, hogy a tervezettnél jóval hamarabb, alig pár nap alatt elérték a kitűzött célösszeget.

A szervezők azt ígérik, a támogatás nem marad viszonzatlan, az új gép borítására ugyanis minden támogató nevét felmatricázzák, így az tényleg egy közös(ségi) automata lesz. A Sztalker Csoport, valamint a POKET zsebkönyvsorozat egyébként versenyben van az idei Highlights of Hungary szavazáson, ahol minden évben a leginspirálóbb történetek közül válogatnak, és azokat díjazza a zsűri és a közönség.

Fotó: Deszkavízió