Hartung Attila számos kisfilmet készített, mire 2019-ben bemutatkozhatott első nagyjátékfilmjével (FOMO – Megosztod, és uralkodsz), amely már csak témája miatt is fontos és különleges lett. Következő projektjével azonban szintet lép a rendező, ugyanis a ráckeresztúri Pázmándy-Brauch kastélyban leforgatott A pokol élővilágában olyan művészek szerepelnek, mint Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Nagy Márk, Hay Anna és Lengyel Tamás. 

A történet egy hazugságokkal és elhallgatásokkal teli családi vacsora történéseit meséli el. Az események mozgatórugója egy Henrik nevű férfi, aki vendégként érkezik meg a Szentiványi család ünnepi összejövetelre, csakhogy a valódi szándékai jóval komolyabbak egy könnyed étkezésnél: a família sokak életét tette tönkre, beleértve az övét is, és már csak néhány apró részlet hiányzik számára, hogy feltárja a család bűnlajtsromát és megsemmisítse őket – egy családi vacsora pedig tökéletes alkalom a titkok felszínre hozására. Ám ahogy az este folyamán napvilágra kerülnek a dolgok, Henrik is kezd megkérdőjelezni mindent, amit korábban valóságosnak hitt.

Cserhalmi György A pokol élővilága egyik jelenetében (Fotó: Nagy Iza)

Amiképpen a rendező elmondta a Filmhu-nak: „Ebben a történetben is a bűn kérdésköre foglalkoztat, az elszámoltathatóság szubjektivitása és annak következményei. Ez egy dráma, horror elemekkel, amiben a sokszor ismételt családi anekdoták ferdítései és hazugságai mögött meghúzódó, tovább öröklődő traumákkal igyekszünk szembenézni. A forgatás feszített tempóban zajlott, de nagyon nagy plusz energiát ad, hogy a legjobb barátaim és alkotótársaim vesznek körül a folyamatban.”

A film forgatókönyvét Hartung Attila írta Veres Attilával (Átjáróház, CELLA) együtt, az operatőr M. Deák Kristóf (FOMO, Vándorló levelek), a vágó Duszka Péter Gábor (FOMO, Együtt kezdtük), a zenét Konsiczky Dávid (FOMO, Kilakoltatás) szerezte, a producer Iványi Petra (FOMO, Vándorló levelek), a látványért Varga Magdolna, a jelmezért Nagy Adrienn felelt. A pokol élővilága egyelőre nem rendelkezik premierdátummal. 

Kiemelt kép: Alföldi Róbert A pokol élővilága egyik jelenetében (Fotó: Nagy Iza)