Minden idők egyik legsikeresebb gitárosa, Al Di Meola március 14-én ad koncertet a Müpában. Az estre viharos gyorsasággal kelt el az összes jegy, így a rangos kulturális intézmény szervezői felkérték a gitárfenomént, hogy örvendeztesse meg még egy fellépéssel a magyarországi közönséget. Erre március 16-án, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben kerül sor.

Al Di Meola pályafutása során megszámlálhatatlanul sok elismerésben részesült, a legnagyobb örömöt számára mégsem a díjak, arany- és platinalemezek sora jelenti, hanem az, ha igazán érezheti a közönség szeretetét. Ezért is vállalta a dupla koncertet tavasszal: a művész ezúttal akusztikus triójával tér vissza a Müpába, így a 16-i este nem az első koncertprogram ismétlése, intimebb, meghittebb hangzásra számíthatnak az érdeklődők. Sőt, az első koncerten fellépő, ragyogóan tehetséges Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály ez alkalommal is lehetőséget kap virtuozitása megcsillogtatására.

Al Di Meola egyik muzsikustársa a második estén az olasz Peo Alfonsi, akit – bár klasszikus gitár szakon végzett a Cagliari Konzervatóriumban – igen hamar rabul ejtett a jazz, az élet pedig szép sikerekkel jutalmazta műfajváltó bátorságát. Al Di Meola World Sinfoniájához 2005-ben csatlakozott, és napjainkig rendszeresen lépnek fel együtt. Az este harmadik kulcsszereplője a madridi születésű, rendkívül sokoldalú Sergio Martínez, aki mások mellett Paco de Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól sajátította el mesterségét. Szerteágazó érdeklődésének köszönhetően nem csupán a flamenco és a jazz mestere, de az afrolatin hagyományoknak és a hindu ütőhangszeres játéknak is avatott ismerője.

Kiemelt kép: Al Di Meola (Fotó: Müpa)