Az aktivizmusról készít dokumentarista előadást a STEREO AKT alkotócsapata, ehhez várják közösségileg aktív, civil közreműködők jelentkezését.

A Remény Panzió című előadás – amelynek bemutatóját a Budapesti Tavaszi Fesztviál keretében, május 1-jén, a Trafóban tartják – során egy csapat, színházból kiábrándult színész új hivatás után néz. Egy kiégést kezelő szanatóriumot nyitnak, ahol budapesti aktivistákat látnak vendégül. Általuk próbálja a Panzió személyzete megérteni, hogy hol találni reményt manapság, hogy egy napon maguk is újult erővel térhessenek vissza hétköznapi munkájukhoz: a színházhoz. A társulat most arra bíztatja a közönséget, hogy vegyenek részt az alkotófolyamatban, amelyet különböző területekről érkező aktivisták és színházművészek közösen hoznak létre. 

A majdani résztvevőkkel egy márciusi workshopon találkozik személyesen a társulat. A műhelymunka során színházi szakemberek vezetésével kreatív gyakorlatok, történetmesélés és drámajátékok segítségével közös gondolkodás indul az aktivizmusról, alulról jövő kezdeményezésekről, és arról, hogy mi tudja motiválni az embereket a sokszor mostoha kilátások ellenére. A workshop civil résztvevői közül hatan nem csak alkotó-közreműködők, hanem az előadás szereplőivé is válnak majd, akik magukat és ügyüket képviselhetik a színpadon. Jelentkezni az alábbi linken lehet, legkésőbb február 14. éjfélig.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Hotel of Change című előadásból (Fotó: Martin Sigmund)