Ma ünnepli 35. születésnapját Ágoston Katalin színésznő, énekesnő. 

Ágoston Katalin 1986. december 20-án született Egerben zenekedvelő szülők egyik gyermekeként (öccse, Ágoston Péter szintén színész). Édesapja, Ágoston Ottó az egri Farkas Ferenc Zeneiskola ütőtanáraként, édesanyja, Ágostonné Kugler Zsuzsanna pedig a Tinódi Sebestyén Általános Iskola magyar és ének-zene szakos tanárnőjeként mutatott neki utat a muzsika felé. Nem csoda hát, hogy az Egerben végzett általános iskolai, gimnáziumi és zeneiskolai tanulmányai során évekig tanult blockflötén és hegedűn játszani. Diplomáját 2009-ben a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti intézetében szerezte magánénektanár, ének- és kamaraművész szakon, aminek elvégezte az egyetemi kiegészítőjét is.

Eközben már a művészi karrierje is beindult, hiszen a Budapesti Operettszínház operettakadémistája, majd énekkari tagja lett. 2011 és 2018 között a Centrál Színház társulatát erősítette, 2018 és 2021 között a Szegedi Nemzeti Színház színésznőjének mondhatta magát, 2021-től pedig szabadúszóként dolgozik, de az évek során megfordult az egri Gárdonyi Géza Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, a budapesti Turay Ida Színházban és a Pesti Magyar Színházban is. Eddigi pályafutása során szerepelt már olyan klasszikusokban is, mint a Valahol Európában, a Hegedűs a háztetőn, a West Side Story, a János vitéz és a Macbeth; jelenleg a Centrál Színháznál három (Ma este megbukunk, My Fair Lady, Nemek és igenek) és a Szegedi Nemzeti Színházban is három (Időfutár, 1984, 39 lépcsőfok) előadásban látható.

2014-ben megkapta a Centrál Színház társulatának elismerését, a Plomba-díjat, 2019-ben pedig Dömötör-díjat nyert Szegeden. 2020-ban részt vett a Szemenyei János és Horgas Ádám által életre  hívott, 169 művész előadásában készült Kis suttogás című karanténdalban. Isten éltesse sokáig!

Kiemelt kép: Ágoston Katalin (Fotó: Vozáry Róbert)