Idén a járványhelyzethez igazodva rendkívüli módon, online tartja meg adventi rendezvénysorozatát a Szentendrei Kulturális Központ. Bár az események az online térbe kerülnek, a programok között idén is minden korosztály megtalálhatja a neki tetszőt.

Szentendre főterén már felállították a hatalmas karácsonyfát, amely január 10-ig fogja ékesíteni a várost, illetve múlt héten, advent első vasárnapján a hagyományokhoz híven megtörtént az első gyertyagyújtás is, amelyet ezúttal karácsonyig minden vasárnap online kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők. A hatalmas városi karácsonyfa és az adventi koszorú mellett pedig egy betlehemi istálló és világító hógömbök is helyet kaptak a gyönyörű Fő téren. A karácsonyi fényekben pompázó, ódon macskaköves utcákon az érdeklődők idén is részt vehetnek kalandos sétákon, amelyek keretein belül játékos feladatokat oldhatnak meg a belvárossal kapcsolatban. Emellett a közösségi ünneplés megteremtése érdekében a szervezők csatlakoztak a Világító adventi kalendárium kezdeményezéshez, amelyhez már országszerte több város társult. „December 1-től Szentendre ablakai is városszerte kinyílnak, és fényt árasztanak az adventi időszakban.” – írja a programajánló.

A kulturális programokat a résztvevők megóvása érdekében idén az online térbe helyezte át a Szentendrei Kulturális Központ, ám ez nem azt jelenti, hogy kevesebb rendezvény várja majd az érdeklődőket. Ebben az évben is számtalan előadás, koncert és egyéb program közül választhat a közönség: a Szentendrei Teátrum irodalmi adventi kalendáriummal, a P’Art mozi filmklubokkal szólítják meg az érdeklődőket a virtuális térben. A kicsiket a Batyuszínház ünnepváró bábjátéka, az Ezüsterdő lakói várják Mikulás nap alkalmából a képernyők elő, míg a felnőttek a Front Színház Ismétlés című előadásának online bemutatóját élvezhetik december 15-én este 20 órakor.

Az eseményekről részletesebben a Szentendrei Advent online programfüzetében lehet olvasni.

Kiemelt kép: Karácsonyfa Szentendre főterén (Fotó: Deim Balázs)