December több szempontból is különleges a Vörösmarty Színház számára: a hónap első napján ünnepelte a teátrum névadója születésének 220. évfordulóját, sőt az adventi visszaszámlálás soránpedig a társulat színészei minden napra egy apró meglepetéssel készülnek közönségük számára.

A székesfehérvári teátrum 1913 óta viseli Vörösmarty Mihály nevét, akinek december 1-jén ünnepelte a színház születésének 2020. évfordulóját. A kivételes tehetségű magyar költőnk nevéhez megannyi fantasztikus mű kapcsolódik, legismertebb alkotásai a Szózat, a Csongor és Tünde és a Zalán futása, ami meghozta számára a költői hírnevet. A színház társulata a különleges nap alkalmából egy versvideót osztott meg közösségi oldalain, illetve a színház épülete is ünnepi díszbe öltözött: a homlokzatra felkerültek a zászlók, a kirakatokba pedig Vörösmarty Mihály ismertebb műveiből kerültek fel idézetek.

December elseje azonban nemcsak a fehérvári színház névadójának ünnepe, hanem az advent kezdete is. A Vörösmarty Színház társulata pedig ebben az időszakban sem szeretné magára hagyni nézőit, ezért minden nap egy-egy „aprósággal” fognak jelentkezni közösségi felületeiken. A rövid videók között lesz mese, vers, kedves üzenet, de még néhány ünnepi recept is előkerül. A „kalendárium” első napján Juhász Illéssel találkozhattak a szemfülesek, aki a színház hiányáról és a színház összekötő erejéről beszélt, illetve felolvasta A.A. Milne János király karácsonya című versét. Az adventi videók karácsonyig minden nap a Vörösmarty Színház Facebook oldalán kerülnek megosztásra.

Kiemelt kép: A Vörösmarty Színház társulata (Fotó: Simon Erika)