December 19-én, immár tizenegyedik alkalommal indul útjára Szegeden a Musical Villamos, ezúttal Sári Évi és Károlyi Krisztián szórakoztatják a városban utazókat és sétálókat.

Sári Évi Debrecenben végezte el a Zenetagozatos Általános Iskolát, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát, 18 éves korától a Debreceni Vasutas Musical Stúdió növendéke volt. Kisebb szerepekben bemutatkozott a Debreceni Csokonai Színházban valamint a Nyíri Színházban is. 2001-től a népszerű magyar popegyüttes, a Splash énekesnője volt. 2003-ban hat hónapon át a TV2 Tripla vagy Semmi című műsorát vezette. 2005-2008 között a VIVA műsorvezetőjeként dolgozott. 2008-ban a Társulat című produkció háziasszonya volt. 2009-ben megkapta a Vámpírok bálja musicalben Magda szerepét, amely után ismét előtérbe került életében a színház. Napjainkban rengeteg előadásban láthatjuk, többek között a Pesti Magyar Színház, a Karinthy Színház és a Madách Színház színpadán. 2021 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon az Apáca Show főszereplőjeként debütált. Láthatjuk még a Mamma Mia, A nők az idegösszeomlás szélén című musicalekben, valamint Nyíregyházán a Funny Girl vendégművésze.

Károlyi Krisztián (Fotó: Palladium Szeged)

Károlyi Krisztián 2004 és 2010 között a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban tanult. 2013 és 2016 között a Pesti Magyar Színiakadémia tanulója volt, Lengyel Ferenc osztályában végzett. 2016-tól játszott a Pesti Magyar Színházban, a Vígszínházban és a PS Produkció előadásaiban. Idén AC/DC-ként a We Will Rock You musicalban is láthattuk Baján, 2019-től a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Szerepelt a Valahol Európában című darabban, valamint A padlásban, amelyben Rádióst alakítja. A napokban kezdődött el a Leonce és Léna próbafolyamata Szegeden, amelyben Leonce herceget formálja meg. A zenés színpadi játék ősbemutatójára január 14-én, Barnák László rendezésében kerül sor a Kisszínházban. Károlyi Krisztián visszatérő vendége a Musical Villamosnak, hiszen tavasszal Ágoston Katalinnal énekelt az – akkor még utasok nélküli – villamoson.

A Musical Villamos 2021-ben minden hónapban útnak indult ismert énekesekkel. A mostani előadás is országosan ingyenesen megtekinthető lesz, de aki támogató jegyet vesz, most is ajándékot kap a műsort követően, amelyet a szervezők postai úton küldenek el. A villamos egész útját musical slágerek kísérik végig, így akik azon utaznak vagy az esemény ideje alatt a szegedi villamosmegállókban tartózkodnak, azok élőben is hallhatják a musical irodalom legszebb dalait. A XI. Musical Villamos december 19-én 13 órakor indul a Szeged Pláza elől, és ugyanide érkezik vissza egy óra múlva.

Kiemelt kép: Sári Évi (Fotó: Palladium Szeged)