Az Orfeum, a pesti mulatóban évek óta teltházzal játsszák az Anyád kínja című vacsoraszínházi előadást Fonyó Barbara, Haumann Petra, Kisfalvi Krisztina és Oszter Alexandra szereplésével. Két évvel a bemutató után a produkció megkapja a társelőadását, az Apád f…ülét, melynek premierje október 18-án lesz.

„Négy jó barát: Zoli, aki karrierista felesége helyett maradt otthon a gyerekekkel; Gábor, a menő ügyvéd kemény elvekkel; Misi a négy gyereket szerény ám annál boldogabb körülmények között nevelő apuci; és a még mindig megállapodni képtelen Tomi – Zoli lakásán gyűlnek össze, hogy míg hármójuk felesége színházba megy, addig ők vigyázzanak az ott alvó gyerekseregre.

Fenyő Iván, Nagy Sándor, Adorjáni Bálint és Elek Ferenc (fotó: Orfeum)

Gábor tanácsára bébiszittert hívnak, hogy néhány órára ki tudjanak szabadulni. Esti kiruccanásuk tervét Tomi bejelentése akasztja meg, miszerint a főnökének lánya tőle vár gyereket. A három barát mindent megtesz, hogy az életimádó szingli Tomiba „lelket öntsön”. Szakítás, lánykérés, szülés, gyereknevelés: a három tapasztalt apuka mindenben tud tanácsot adni, és természetesen azt a lehető leghumorosabb és legőszintébb módon” – írja a hivatalos ismertető.

A kétórás és két felvonásos vacsoraszínházi előadás négy szereplőjét Adorjáni Bálint, Elek Ferenc, Fenyő Iván és Nagy Sándor alakítják. A szerző Breier Ádám és Körösényi Dániel voltak, míg a rendező az Anyád kínját is színpadra álmodó Tallós Rita.

Forrás: szinhaz.org

Kiemelt kép: Orfeum