Május 20-án 20 óra 50 perces kezdettel közvetíti a Bál a Savoyban című revüoperettet az M5 csatorna, amelyet 2022 májusában mutattak be Béres László rendezésében a Soproni Petőfi Színházban.  

Ábrahám Pál, Alfred Grünwald és Fritz Löhner-Beda többször megfilmesített, népszerű operettjének fókuszában a szerelem hatalma áll, amely a házasságot is képes látszólag széttörni, majd mégis összetartani. Egy dalmű, amelyben a múltbeli bohém ígéretet akkor kellene beváltani, amikor már lehetetlen. Egy revü, ahol a dzsessz világában kiteljesedik a női egyenjogúság. És adott minden kellék: álruhák, véletlennek tűnő találkozások, megcsalás és hűség drámai pillanatai, valamint olyan slágerek, mint a La bella Tangolita, a Sevilla vagy a Kicsike, vigyázzon egyszer nagymama lesz. Az álompárnak tartott Faublas házaspár hosszú nászútja után váratlanul kiderül a férj viharos múltja. Egy vacsorameghívás titkos üzenettel, együttlétről szóló, beváltásra váró csekkel, amely a Savoy Hotel bálján várja őt Tangolitával, a táncosnővel együtt. A féltékeny feleség gyanút fog, és elindul a nagyszabású társadalmi eseményre, de közben ő is veszélyes kalandok elé néz. S mindemellett előkerül az Amerikából érkező barátnője, Daisy Parker, valamint Musztafa bej, a párizsi török nagykövetség attaséja, akik tovább bonyolítják a félreértésekre épülő, szellemesen fordulatos történetet.

A kétfelvonásos operett főszerepeiben Domoszlai Sándor (Henry de Fabulas, márki), Geszthy Veronika (Madelaine), Kisfaludy Zsófia (Daisy Parker), Peller Károly (Musztafa), Molnár Anikó (La Tangolita), Marosszéki Tamás, (Celestin Fourmit), valamint Szolnoki Tibor (Archibald) lépett színpadra. Az előadás zenei vezetője és karmestere Oberfrank Péter volt, a koreográfiát Bokor Attila készítette, a díszletet Székely László, a jelmezt Tóth Barna tervezte. A produkcióban közreműködtek a Sopron Balett tagjai, valamint a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Soproni Petőfi Színház kórusa. 

Kiemelt kép: Jelenet a Bál a Savoyban című előadásból (Fotó: Szita Márton)