A Mastercard és a Katona József Színház, a hosszú évek óta tartó együttműködés keretében közös videósorozatot indít a teátrum társulatának közreműködésével, hogy – szándékunk szerint – szórakoztató formában segítsék a zöld életvitel kialakítását.

A Katona József Színház mindig is élen járt abban, hogy előadásaival fontos társadalmi kérdésekre és problémákra reflektáljon. 2019 novemberében a teátrum is zöld színházzá vált, vagyis nem csak a színpadról hívják fel a környezettudatosság fontosságára a figyelmet, hanem ők maguk is számos változtatást vezettek be a teátrumba, hogy ezzel is csökkentsék a társulat ökológiai lábnyomát. A most induló, Mastercarddal közösen készített sorozat első részében a nyaraláshoz kapcsolódóan szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ilyenkor sem kell feltétlenül elvetnünk a környezettudatos magatartást, hiszen kis odafigyeléssel utazás közben is csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. A videósorozat megtekintése mellett javasolják, hogy további ötletekért, tanácsokért tájékozódjunk online, hiszen számtalan szakmai cikk és interneten megosztott tapasztalat segíthet zöldebbé tenni mindennapjainkat.

Az epizódok a Katona József Színház Facebook oldalán érhetők el, az első epizódban Tasnádi Bencével, Elek Ferenccel és Lengyel Benjáminnal találkozhatunk. 

Kiemelt kép: A zöld Katona József Színház (Fotó: Szokodi Bea)