A zene világnapját idén Balázs Árpád zeneszerzővel ünnepli az Alba Regia Szimfonikus Zenekar: ráadásul az ünnep dupla lesz, ugyanis a híres kórusmű, a Bodzavirág szerzője születésnapján látogat el Székesfehérvárra. A zenekar október elsején, vasárnap a helyi és környékbeli kórusokkal és zenekarokkal kiegészülve mutatja meg a zene erejét az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az UNESCO Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben nyilvánította október 1-jét a zene világnapjává, hiszen a zene olyan lélekemelő közös érték, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat. Idén ezen a napon különleges vendéget köszönthet Székesfehérvár: Balázs Árpád zeneszerző látogat el a közös ünneplésre, akinek Bodzavirág című kórusműve sokunk fülében cseng – többek között Deák Kristóf Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmjében is hallható volt. A kiváló zeneszerző minden évben duplán ünnepel ezen a napon, hiszen október 1-jén született. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar idei világnapi koncertjén természetesen a híres kórusmű is felcsendül.

Az Alba Regia Sportcsarnokban délután öttől kicsik és nagyok közösen mutatják meg a zene összekovácsoló, felemelő, értékteremtő erejét. A műsorban egyebek mellett elhangzik Ligeti György Régi Magyar Táncok, Bartók Hét egynemű karából a Resteknek nótája, a Ne menj el és a Huszárnóta, valamint a Halleluja Handel a Messiás című művéből.