Baranyi Gábor Benő korábban rövidfilmeket (Csomagtartó, Bújócska, Anja) rendezett, azonban elérkezett az idő, hogy a mozikban debütáljon első nagyjátékfilmjével, a Zanox – Kockázatok és mellékhatásokkal, amely a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának köszönhetően valósulhatott meg.

A nem mindennapi történet főszereplője a 18 éves Misi (Bálint Előd), aki egy Zanox névre keresztelt kísérleti szer és egy különleges házi pálinka együttes hatására megtapasztalja, hogy milyen újra és újra átélni egy napot. Megint leérettségizni, bulizni, csajozni és elkerülni a veszélyeket. Csakhogy Misi nem gondol bele, mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy a napját valóban úgy alakítsa, ahogyan szeretné, és vészesen fogy az időutazáshoz használt erőforrás is. A Zanox lényegében egy műfajkoktél lesz, amiben egyaránt szerepet kap többek között a vígjáték, a romantika és az akció is. 

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a tervek szerint május 26-án kerül a mozikba a Mozinet forgalmazásában. A további szerepekben többek között Erdős Lili, Hozák Kevin, Hatházi András, Sólyom Katalin, Dráfi Mátyás, Máhr Ágnes, Vasvári Emese, Danis Lídia és Krisztik Csaba láthatók. 

Kiemelt kép: Jelenet a Zanox című filmből (Fotó: Mozinet)