37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő húszperces etűdöket írt Shakespeare egy-egy művéből kiindulva. A színházi jelenetek filmes eszközökkel feldolgozva megteremtik a Film / Színház új műfaját. A sorozatot egy virtuális társulat hozza létre, amelyben a magyar kulturális élet jeles alkotói vesznek részt. A Shakespeare/37 címmel induló új, online széria az angol drámaíró összes drámáját helyezi új kontextusba az avantgárd szellemű Dogma-filmek által ihletve. Az epizódokat Budapest rejtett, egyedi, alig ismert helyszínein forgatják, így ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak jelennek meg díszletként.

Az április 14-i premieren három rész debütál a sorozatból. A Rómeó és Júlia Erdős Virág átiratában jelenik meg, Tóth Ildikó, Györgyi Anna, László Zsolt, Szikszai Rémusz, Murányi Anna és Bolla Gábor szereplésével. A Szeget szeggel című drámát Tasnádi István dolgozta át, a szereplők között pedig Hartai Petra, Szőke Abigél, Ódor Kristóf és Kovács Máté látható. A sort a Lear király zárja Kovács Viktor és Kovács Dominik tolmácsolásában, Láng Annamáriával és Mészáros Bélával a főszerepben.

TRIP Webszínházát a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartott vetítését követően a www.webszinhaz.com oldalán lehet majd megtalálni,, a sorozatról készült trailer az alábbi linken érhető el.

Kiemelt kép: Szikszai Rémusz, László Zsolt, Tóth Ildikó, Györgyi Anna (Fotó: BTF)