Hasonlóan a többihez, a veszélyhelyzetre való tekintettel a székesfehérvári teátrum is zárva tartja kapuit a nagyközönség előtt, azonban ez nem jelenti azt, hogy a színházkedvelőknek nélkülözniük kellene a társulat előadásait, ugyanis a Fehérvár Televízió április 25-től elkezdi sugározni az egyes darabokat.

A sort a Kartonpapa nyitja április 25-én, 21:00-kor, amelynek a rendező, Hargitai Iván is kifejezetten örül a Fehérvár Médiacentrumnak adott nyilatkozata alapján: „Nagyon szerencsés a darab, mert egy színes történet. Egy lakásban játszódik az egész, ami segít, hogy ne legyen egy furcsa torzság benne. Egy filmet sok helyszínen leforgatni könnyű, mert valahogy átjáratja a rendező a színészeket ezeken a helyszínváltozásokon, de mindezt transzponálni egy tévéjátékra idétlen látvány. Nálunk ezzel nem kellett foglalkozni, csak a kamerabeállásokkal, és minél több közelit kellett készíteni. A színészekkel együtt nagyon hálásak vagyunk, hogy az általunk nagyon szeretett Kartonpapa ilyen méltó módon lett megörökítve a Fehérvár Médiacentrum igényes szakmai munkájával.”

A Kartonpapa után április 26-án, 21:00-kor a Pillangó következik, április 28-án, 20:15-kor a Perelj, uram! kerül képernyőre, április 30-án, 20:15-től pedig A fösvényt láthatják a nézők. A kezdeményezés májusban is folytatódik: 2-án, 19:30-kor A Herner Ferike faterja köszön be a képernyőkön, 7-én pedig 20:00-tól a Három nővért tűzik műsorra. Fontos, hogy annak sem kell aggódnia, aki bármelyikről lemaradt, ugyanis egy hét szünetet követően a teljes sorozatot megismétli a csatorna.

Kiemelt kép: Kovács Tamás, Pálya Pompónia és Tóth Ildikó (Fotó: Kiss László)