A székesfehérvári teátrum komoly munícióval készült a 2020/21-es évadra, hogy aztán a járványhelyzet egy huszáros mozdulattal meghiúsítsa a terveket. A Vörösmarty Színház többek között olyan előadásokkal szerette volna szórakoztatni és/vagy elgondolkodtatni a nézőket, mint Az ember tragédiája 2., a Koccanás vagy éppen a Fame – A hírnév ára, amelyek közül sajnos egyik sem tudott kiteljesedni (a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban ugyan kapott bemutatót, de rövid volt a pályafutása).

Szerencsére az élet a pandémia közben sem áll meg: a színház most online castingot hirdetett  a Fame című musicelhez, 14 és 20 év közötti fiatalok jelentkezését várják április 7-ig. Az érdeklődők táncos-énekes-hangszeres – és maximum 10 perces -, bemutatkozást is tartalmazó videók beküldésével tehetnek próbát, amelyek közül egy ötfős zsűri választja majd ki a legjobbakat – ők fő- és mellékszerepeket kapnak a szeptemberben bemutatandó darabban. Az előválogatás után a továbbjutókra többlépcsős videócasting vár, ezt a Fehérvár TV közvetíti majd. A zsűri tagjai között köszönthetjük a Vörösmarty Színház egyik színésznőjét, Kiss Diána Magdolnát, a fizikai tagozat vezetőjét, Horváth Csabát, a művészeti vezetőt, Bagó Bertalant és az előadás zenei vezetőjét, Kéménczy Antalt is, míg az elnök szerepét a rendező, Hargitai Iván tölti be.

„A csapatot, akikről szól ez az előadás, válogatni szeretnénk. A Covid után – amit biztos vagyok benne, hogy le fogunk győzni – újraindulunk, újra elkezd pezsegni az élet. Erre szeretnénk mi rásegíteni. Ahogy a szlogenünk is mondja: „Törjük meg a csendet!”, törjük meg ezt a nagyon fárasztó időszakot egy fiatalos, lendületes munkával, ami az életről és a tehetségről szól. Ilyen értelemben is remek választás a Fame, és fontos, hogy minél többen vegyenek részt a castingon, mert ez hatalmas erőt ad a jelentkezőknek, a színháznak és a városnak.” – mondta el Hargitai Iván a szereplőválogatás kapcsán.

A Fame próbái – járványhelyzettől függően – május közepétől online formában kezdődnek meg, majd várhatóan június közepétől folytatódnak élőben. A zsűri arra ösztönöz mindenkit, hogy bátran jelentkezzenek, ugyanis mintegy 30 szerepre keresnek tehetséges énekeseket, táncosokat.

Kiemelt kép: Kiss Diána Magdolna és Hargitai Iván a Vörösmarty Színház előterének emeletén (Fotó: Vörösmarty Színház)