A Vörösmarty Színház remek módot talált arra, hogy megköszönje a Fejér Megyei Szent György kórház dolgozóinak azt az emberfeletti kitartást és odaadást, amit a járvány alatt nyújtottak szakmailag és emberileg egyaránt. A teátrum és a Videoton Holding Zrt. együttműködésének köszönhetően az egészségügyi munkatársak ingyen tekinthetik meg az egyik közelgő bemutatót, a Fame – A hírnév ára című musicalt, amelynek castingja a közelmúltban ért véget. 

Az előadás próbafolyamata már zajlik, és a társulat két alkalommal, július 23-án és 24-én tartja a darab előbemutatóját az őszi premier előtt, mely előadásokat dedikáltan a hétköznapi hősök tekinthetik meg. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György kórház igazgatója rendkívül örült a felajánlásnak és biztosított mindenkit afelől, hogy érdeklődőből nem lesz hiány: „Nem lesz nehéz megtölteni a két házat, hiszen háromezren vagyunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy rekreáció gyanánt megkapjuk ezt a lehetőséget.”

A Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János dicsérte a dolgozók kitartását és bizakodóan tekint a jövő felé: „Talán egy ilyen gesztus viszonozhatja méltóan ennek a helytállásnak a minőségét. Mi elismerésünket és hálánkat szeretnénk kifejezni. Remélhetőleg most egy olyan időszak következik, amikor a fizikai egészséget követően a mentális egészségre helyeződik a hangsúly. Meggyőződésem, hogy a kórház dolgozói a Videoton és a színház jóvoltából tartalmas kikapcsolódást élvezhetnek.”

Az alkalmat kihasználva szeretném megköszönni a Deszkavízió csapatának nevében azt, amit az ország kórházainak személyzete tett az elmúlt másfél évben, hiszen áldozatos munkájuknak köszönhetően áll úgy a járványhelyzet, hogy visszatérhessünk kultúrát fogyasztani szabad és zárt térben is. Köszönjük!

Kiemelt kép: Bucsi László, Szikora János és Sinkó Ottó (Fotó: Tóth Bence)