Szeptember 19-én 19:10-től Tamási Áron Vitéz lélek című darabját láthatják az érdeklődők a Duna World műsorán, a Marosvásárhelyi Spectrum Színház előadásában, Török Viola rendezésében.

A Kossuth-díjas székely származású magyar író színdarabja minden korban releváns tud maradni a gyarló emberiségnek köszönhetően, hiszen azt a kérdést teszi fel, hogy miként fogadja vissza “az ősi rend” a háború után hazatérőt. A történet főszereplője, Balla Péter például három évet szolgál katonaként, de csak hét év után tér újra haza. A régi élete helyett azonban csak romokat talál: meghaltak a szülei, a menyasszonya egy másik férfi felesége, a háza pedig az enyészeté lett. Ám Péter úgy dönt, hogy nem hagyja megtörni a hitét: szerez egy szamarat, ami keresztet visz a hátán (és akkor sem válik meg tőle, mikor már az egész falu gúnyolja miatta), elkezdi újraépíteni a házát és új alapokra helyezni az életét. 

A Vitéz lélek főbb szerepeiben Faragó Zénót (Balla Péter), Kárp Györgyöt (Nikita), Kinda Szilárdot (Kristóf/Csorba), Móréh Boglárkát (Panna), Ritziu Ilka Krisztinát (Boróka/Rozália), Szász Annát (Sári Néni), Székely-Szabó Zoltánt (Ambrus) és Tatai Sándort (Lázár) láthatjuk. A színpadi játékot, éneket, táncot és zenét egybeolvasztó előadásban a Spectrum Színház társulata mellett a Bekecs Néptáncegyüttes táncosait is láthatja a közönség a darabban. 

A felvétel vezető operatőre B. Marton Frigyes, rendezője Márton István. 

Kiemelt kép: Faragó Zénó és Ritziu Ilka-Krisztina a Vitéz lélek című előadásban (Fotó: Fidelio)