A zenés színház hagyományos nagy nyári ünnepe idén kilencedik alkalommal július 23-án és 24-én a Budai Vár Oroszlános Udvarán kerül megrendezésre. Az idei program az Operettünnep címet kapta, hiszen az újratalálkozást ünnepelni gyűlnek össze művészek és a közönség, mégpedig a legnagyobb szerzők operettslágereivel.

A 2021-es Budavári Palotakoncert a közös visszatérés megünneplésére invitálja az operett műfaját kedvelő közönséget, hogy hódoljanak a hungarikumok messze-földön ismert, világszerte töretlenül népszerű képviselőjének, a magyar operettnek. A nyári estéken olyan legendás szerzők dallamai csendülnek fel, mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Kacsóh Pongrác és Vincze Ottó. A tökéletes hangzásról és látványról a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara, valamint sztárszólistái és fiatal tehetségek gondoskodnak. A fellépők közt olyan régi nagy kedvencekkel is találkozhat a közönség, mint Fischl Mónika, Kiss Diána, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Vadász Zsolt.

„Azért választottuk az Operettünnep címet, mert nagyon reméljük, hogy most végre tényleg fellélegezhetünk, 15 havi nélkülözés után ismét élőben hallgathatjuk kedvenc slágereinket. Természetesen Kálmán Imrétől idézünk legtöbbet, hiszen Puskás után ő a második legismertebb magyar a Földön, és ő írta a legtöbb örökzöld operettmelódiát. Külön öröm, hogy a hosszú kihagyás után – amennyiben a szabályozások engedik – Kálmán Imre lánya, Yvonne is velünk ünnepelhet” – mondta az eseményről a Palotakoncert művészeti vezetője és producere, Dr. Vadász Dániel.

Ahogy a visszatérő nézők már megszokhatták, a produkciót idén is magas színvonalú színpad-, hang-, fény-, és pirotechnika, valamint egyéb meglepetések teszik még felejthetetlenebbé. A Palotakoncertet ezúttal is rögzíti az MTVA, a program augusztus 20-án lesz látható a Duna Televízióban, főműsoridőben. Az eseményre jegyek már kaphatók a Palotakoncert weboldalán.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Budavári Palotakoncert közönségéről (Fotó: Budavári Palotakoncert)