Sally Rooney negyedik regénye, az Intermezzo 2024. szeptember 24-én, a világpremier napján jelenik meg Magyarországon, a 21. Század Kiadó gondozásában, Dudik Annamária Éva fordításában.

Az Intermezzo középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is lehetnének egymástól elütőbb egyéniségek. Peter túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. De apjuk halála után csak gyógyszerrel tud aludni, és nem boldogul a párkapcsolati bonyodalommal, amibe belenavigálta magát. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent brahira vesz. Peter öccse, Ivan huszonkét éves, és versenyszerűen sakkozik. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. A gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul. A két testvér élete – és szeretteiké is – új szakaszba ér: vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk. 

Sally Rooney mindhárom eddigi regénye (Baráti beszélgetések, Normális emberek, Hová lettél, szép világ) nemzetközi bestseller, művei világszerte több mint negyven nyelven olvashatók. Első két könyvéből a BBC tévésorozatot is gyártott. 2022-ben Sally Rooney-t a TIME magazin beválogatta a globális kultúra száz legnagyobb hatású formálója közé. 

Kiemelt kép: Sally Rooney (Fotó: Patrick Bolger/The Guardian)