A Vígszínház Házi Színpada ad otthont a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál új bemutatójának, a Parsifal című előadásnak, mely az ART-RAVALÓ projekt részeként valósult meg. Az előadást két alkalommal, március 3-án és 8-án tekinthetik meg az érdeklődök a budapesti teátrumban. A rendező Sárosi Gábor, akit Schermann Márta társrendezőként támogatott az előadás létrehozásában.

Az ART-RAVALÓ egy olyan szociális, művészeti és pályaorientációs projekt, mely gyermekvédelemben nevelkedett fiatalok társadalmi beilleszkedését és önálló életük megkezdésének segítését tűzte ki célul. A projekt részeként a fiatalok hat hónapon keresztül színházi-művészeti foglalkozásokon vesznek részt. Ennek folyamán a Parsifal történetet Schermann Márta vezetésével saját improvizációikon keresztül dolgozták fel. Mindezek felhasználásával született meg a szövegkönyv és az előadás.

A történet központi szereplője Parsifal, a bolondruhába öltöztetett fiú, aki nagy utat tesz meg  míg anyja mellől Artus király udvarába jut, és elnyeri legendás, vörös páncélját. És még nagyobb utat ahhoz, hogy rátaláljon Trevrizent remetére, akit a Grál titkairól faggathat. Parsifal örökké úton van, saját belső nyugtalansága űzi-hajtja egyre távolabb otthonától, ám egyre közelebb saját magához. Útja során rá kell jöjjön, hogy mi látszat és csillogás és mi érték, és hogy létezik a külső ellenségnél is fenyegetőbb ellenfél. Parsifalé a világirodalom egyik leghíresebb keresés-története, melynek epizódjain keresztül most fiatalok mesélnek saját útkeresésükről.

A szövegkönyvet Jeli Viktória írta, aki dramaturgként is segítette a darab megszületését. Az előadásban Bogdán Vanesszát, Buzás Bálintot, Csávás Alexandra Klaudiát, Farkas Evelint, Keskeny Tamást, Marton Juliannát, Pápai Szabolcsot, Radics Alexet, Rékasi Viktóriát, Sárközi Attilát, Sztojka Renátó Rudolfot és Vámi Ágnest láthatják a nézők.

Pillanatkép A Parsifal című előadás próbájáról (Fotó: Vígszínház)

Kiemelt kép: A Parsifal című előadás próbája  (Fotó: Vígszínház)