Novemberben megújul a Vidám Színpad, amelynek az elmúlt időszakban a teátrum tulajdonosa és igazgatója, Böröndi Tamás színművész tragikus elvesztése, a pandémia okozta több hónapos szünet, valamint az előadásaiknak otthont adó Eurocenter bezárása és felújítása miatt többszörös nehézséggel kellett megküzdenie. Most azonban eljött az idő, hogy a teljes nyitásra készülve elkezdjék felépíteni új repertoárjukat és ideiglenes játszóhelyen újra közönség elé lépjenek.

Böröndi Tamás özvegye, Götz Anna célkitűzése – férje szellemi örökségét szem előtt tartva és művészi vágyát beteljesítve -, hogy a Vidám Színpad a méltó hagyományokat megőrizve és egyben megújítva, a nagy elődök tudását továbbadva egy új generációnak, a szórakoztató műfajt magas színvonalon művelje. A gördülékeny működéshez a hátteret Akerl László, a teátrum ügyvezető igazgatója biztosítja. A megújuló Vidám Színpad művészeti vezetője Tasnádi Csaba lett, Jászai Mari-díjas rendező, a VIDOR Fesztivál ötletgazdája és létrehozója, aki az igényes szórakoztatás elkötelezett híve, közel két évtizedes színházvezetői tapasztalattal.

Az első előadás, amely egyben magyarországi ősbemutató is, Eric Asouss Szeress, ha bírsz! című vígjátéka lesz Nagyváradi Erzsébet, Szakács Tibor, Vadász Gábor, Blahó Gergő, Szőlőskei Timea, Gieler Csaba, Pusztaszeri Kornél és Bartha Alexandra szereplésével. A november 13-án, az Óbudai Kulturális Központban debütáló előadás szövegkönyvét Bognár Róbert fordította és Tasnádi Csaba álmodja színpadra. A történet főhőse Anette, a negyvenes, sikeres üzletasszony, aki valaha tudta, de már el is felejtette, hogy a szerelem sajgó gyönyörűség. Azonban nem gondolta volna, hogy ez az érzés egy felfoghatatlan menetrend szerint közlekedő gyorsvonat, amely bárhonnan érkezhet bármikor, bárhová tarthat bármilyen sebességgel, sőt, bárki lehet rajta masiniszta egy pillanatra vagy az örökkévalóságig és bárki utazhat vele bármeddig, egy megállónyit vagy akár a végállomásig. Az eredetileg A Technikus címen bemutatott darab 2011-ben Franciaországban az egyik legnagyobb irodalmi elismerésben, Molière-díjban részesült, melyet az adott év legjobb új színpadi műve érdemel ki.

Nagyváradi Erzsébet (fotó: Spirit Színház)

Az Eurocenter tavaszi nyitásáig az előadásokat az Óbudai Kulturális Központban tartják. A tervek között szerepel új, különböző korosztályú gyerekeknek szóló előadások létrehozása is, valamint szeretnék a jövőben rendszeresen meghívni az ország társulatainak kiemelkedő színvonalú vígjátékait és különböző színi iskolák szórakoztató vizsga előadásait. Az idei évad bemutatói között szerepel Jeli Viktória Hatalmas huncutságok című zenés vásári komédiája, a gyerekeknek szóló ősbemutatóban a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium Színészképzésének végzős növendékeit láthatjuk majd. Emellett szintén a társulatnál debütál Berg Judit Két kis dínó című zenés mesejátéka is.

Kiemelt kép: Tasnádi Csaba (Fotó: Tóth László)