Nem csak a budapesti színházaknak kell működési nehézségekkel szembe nézniük, a vidéken található magánszínházak is nagy bajba kerültek a TAO támogatás eltörlése okozta bizonytalan helyzetben. Nincs ez másként a Veresegyházon működő Veres 1 Színház esetében sem, akik egyetlen tollvonással elestek most bevételük 40%-tól. Ők azonban úgy érzik, hogy nem tehetik meg nézőikkel, akiktől eddig bizalmat és szeretetet kaptak, hogy bemutatókat mondjanak le, amelyre már értékesítették jegyeiket, bérleteiket, ezért előre menekülnek: olyan helyi kötődési cégek segítségét kérték, akik eddig is rokonszenveztek tevékenységükkel. Azonban ez nem elég, szükségük van a nézők támogatására is. Közleményük ide vonatkozó részét változtatás nélkül tesszük közzé:

Újból a Közönséghez, a színházát eddig is fenntartó Közösséghez fordulunk tehát. Tesszük ezt annál is inkább, mert az első baljós hírek óta tömegével kerestek minket nézők azzal, hogy segíteni szeretnének. Erre több lehetőséget is kínálunk:

  • A legegyszerűbb formája a pénzadomány:

Támogatói számlaszámunk: 66000011-15246954 (Centrál Takarék)

Nemzetközi számlaszámunk (IBAN): HU46-66000011-15246954-00000000

  • Lehetőséget teremtettünk támogatói jegyek vásárlására is. Ebben az esetben az Önök belátására bízzuk, hogy a belépőjegy árán felül mennyit fizetnek egy-egy színházi estéért.
  • Közhasznú, nonprofit szervezet lévén módunkban áll adókedvezménnyel járó adományozási és tartós adományozási szerződéseket kötni cégekkel és magánszemélyekkel.

Hisszük, hogy mindaz az érték, melyet közösen hoztunk létre, nem veszhet kárba, és biztosak vagyunk benne, hogy egy olyan Közösség, amely eddig is életben tartotta színházát, tenni fog saját magáért. Mert bármily közhelyesen hangzik, esetünkben is a remény hal meg utoljára. A kényszerű keresztségben kapja tehát a Veres 1 Színház megmentésére irányuló kampányunk e nevet: REMÉNYHAL.

Még egy apró kérés: kérjük, ha támogatnak miket, azt ne sajnálatból tegyék. Tegyék meggyőződésből, szolidaritásból, a közösségért érzett felelősségből. Köszönjük!