Idén nyáron már ötödik alkalommal várja nézőit Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár, melyet július 3-án Tasnádi Csaba a Pedro Almodóvar ismert filmjéből készült, a Nők az idegösszeomlás szélén című musicaljével nyit meg a Veres 1 Színház. A darab főszereplői: Sári Évi / Nádasi Veronika, Buch Tibor, Fésűs Nelly / Janza Kata.

Színpadra állítják továbbá a teátrum népszerű kőszínházi vígjátékait, bohózatait: az Acélmagnóliák, a Pletykafészek, az Anconai szerelmesek, a Csoportterápia és a Rövidzárlat (Black Comedy) című előadások is láthatók lesznek. A Pannon Várszínház társulata a korábbi évek sikerei után idén is felhőtlen szórakozást ígér a Hair című produkciójával július 14-én. A budapesti Játékszín népszerű vígjátéka, a Menopauza július 17-én ígér felhőtlen kacagást és jókedvet az odalátogatóknak. Jó hír Bödőcs Tibor humorista rajongóinak: a Meg se kínáltak című kocsmaáriája Thuróczy Szabolcs előadásában július 24-én látható.

Július 30-án tartja második premierjét a Veres 1 Színház a Mézesvölgyi Nyáron. A társulat a Bohumil Hrabal népszerű regényéből készült Sörgyári capricciot mutatja be Földes Eszter, Kerekes József, Mohai Tamás, Janik László, Zorgel Enikő és Pál Tamás főszereplésével. A hónap utolsó napján pedig a Győri Nemzeti Színház művészeinek előadásában a Primadonnák című bohózat tekinthető meg Simon Kornél rendezésében, Nagy Balázs és Járai Máté főszereplésével.

Jelenet a Hair című produkcióból (Fotó: Pannon Várszínház)

Kern András több alkalommal lépett már színpadra a fesztiválon, augusztus 11-én az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában ismét Hernádi Judittal látható a Válaszfalak című vígjátékban. A gyermekes családokra is gondoltak a fesztivál szervezői: a Veres 1 Színház produkcióját, az Oz, a csodák csodája című zenés családi mesejátékot július 9-én és augusztus 4-én tekinthetik meg. Ezen kívül egy másik zenés mesejáték is várja a gyerekeket: a Kovács Róbert vezette Görbetükör társulat előadásában augusztus 23-án A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

Júliusban és augusztusban egy-egy zenei élménnyel is gazdagodhatnak azok, akik ellátogatnak Veresegyházra. Július 19-én igazi beat legendáknak tapsolhat a közönség: Presser Gábort és Karácsony Jánost a Csík Zenekarral láthatják egy vadonatúj zenei fúzióban. A Tarján Zsófi vezette Honeybeast  a Dal a Miénk című koncertjükkel lép fel, melynek vendége Kovács Kati lesz, augusztus 7-én új dalokat is bemutat majd a formáció. A Mézesvölgyi Nyár zárásaként a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalt tekintheti meg a közönség még egyszer augusztus 28-án.

További információk és jegyváltás a programsorozat weboldalán lehetséges.

Kiemelt kép: jelenet az Acélmagnóliák című előadásból (Fotó: Veres 1 Színház)