Október 1-én a Trafó Galériába látogat a Londonban alapított Cooking Sections művészpáros, akiket 2021-ben a képzőművészeti Turner-díjra jelöltek.

Szombat este az előszeretettel fogyasztott hal nyomába erednek a művészek és Amikor a [lazac lazac [lazac]] című performansz-előadásukat osztják meg a nagyközönséggel. Több éves kutatásuk eredményét sűrítették bele ebbe a munkába, amelyet a Skócia partjainál található Skye-szigeten végeztek. A körüljárt témában a lazacfarmok környezeti hatásait vizsgálják és bemutatják annak közösségeit, ökológiáját, a táplálékláncra gyakorolt hatását. A bemutatásuk kiterjed olyan kérdésekre is, hogy az ipari tevékenységek milyen hatással vannak a bolygó metabolizmusára, hogyan hozzák létre a kizsákmányolás új tájait, és mindez miként hangolja újra a világ érzékelésének árnyalatait és tónusait.

A Cooking Sections Daniel Fernández Pascual és Alon Schwabe 2013-ban alapított duója. Munkáik során arra törekednek, hogy az étkezési szokásaink és annak alapanyagain keresztül figyeljék és kutassák az átalakulóban lévő tájainkat. Projektjeik láthatóak voltak már szerte a világon Sanghajtól Los Angelesig.

Amikor a [lazac lazac [lazac]] előadás a Megtartó rendszerek. Eseménysorozat a gondoskodás és a megküzdés erővonalairól eseménysorozat részeként valósul meg a Trafó Galériában.

Kiemelt kép: Cooking Sections (Forrás: Trafó)