Szeptember 29-én és 30-án rendezik meg a VIII. Brain Bar jövőfesztivált, amelyen korunk legmeghatározóbb gondolkodóival, többek között a Pixar művészeti vezetőjével, Deanna Marsigliese-vel, a Nike vezető dizájnerével, Lysandre Follet-val, valamint Érdi Péter világhírű magyar agykutatóval is találkozhatnak az érdeklődők.

A Brain Bar jövőfesztivál többek között olyan témákat feszeget, mint a nagyvállalatok és az influenszerek manipulatív hatása a Z-generációra, a biztonság fogalmának átalakulása a 21. században, a metaverzum jövője, vagy éppen hogy miért kéne szeretnünk a Bitcoint, ha egész országok károsanyag kibocsátásával vetekszik az ökológiai lábnyoma. A szervezők ígérete szerint a kétnapos rendezvény idén is provokálni és inspirálni fog, hogy így adja vissza a résztvevőknek a hatalmat a jövő alakításához.

Deanna Marsigliese (Forrás: Brain Bar)

Az idei meghívottak között olyan személyeket találunk, mint Deanna Marsigliese, a Pixar művészeti vezetője, az Agymanók és a Toy Story animációs filmek egyik alkotója, aki a filmipar jövőjéről tart előadást, vagy a kanadai tudós, Dan Breznitz, aki ledönti az innovációval kapcsolatos népszerű mítoszokat. Görögország korábbi motoros-bőrdzsekis pénzügyminisztere, Yanis Varoufakis a kriptovaluták utópiája ellen szólal fel, Lysandre Follet, a Nike vezető dizájnere pedig arról a mesél, hogyan tervezi meg a mesterséges intelligencia segítségével az élsportolók által viselt és a tömegek által is szeretett cipőket. Michiganből utazik haza Érdi Péter világhírű magyar agykutató, aki az eldobhatóság után a javítás kultúrájának visszatérését vizionálja a 2020-as évekre. Először jár hazánkban a futurista divattervező, Anouk Wipprecht, akit robotikus ruhakölteményeivel érkezik Magyaroszágra.

A Brain Barnak a Magyar Zene Háza ad otthont, a résztvétel a diákok és a tanárok számára ingyenes. Regisztráció és kedvezményes early bird jegyek már elérhetőek az esemény oldalán.

Kiemelt kép: Brain Bar 2022 (Forrás: Brain Bar Facebook oldal)