Az amerikai kontinens egyik legnagyobb fesztiváljára, a szeptember 9. és 18, között tartó 46. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről című filmet jegyző Enyedi Ildikó új produkciója, A feleségem története. A film világpremierje július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon volt, ahol hosszasan, állva tapsolta a közönség. Enyedi Ildikó legújabb alkotása szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével.

Az 1976-ban alapított rendezvény székhelye a TIFF Bell Lightbox, ebben az ötemeletes komplexumban rendezik a vetítéseket, ahol idén is több mint 100 új filmalkotást mutatkozik be. Méltó tengerentúli premier a Balázs Béla-díjas magyar rendezőnő legújabb művének, amelyet a Special Presentation szekcióban vetítenek majd.

A meghívás kapcsán Mécs Mónika, a fim vezető producere elmondta: „A Cannes-i meleg fogadtatás után a következő állomás Toronto. A Testről és lélekről vetítése a TIFF-en nagyon szép emlék számunkra. Bízunk benne hogy a legújabb filmünk is hasonlóan elnyeri az ottani közönség tetszését is, továbbá, hogy az amerikai kontinensen is egyre többekhez eljuttathatjuk Füst Milán szellemiségét.”

Kiemelt kép: részlet A feleségem története című filmből (fotó:Böszörményi Gábor)