Leginkább gyermek- és ifjúsági darabokkal találkozhat idén a közönség az I. Szegedi Vízi Színház programsorozat alkalmával.

A szeptemberben megrendezésre kerülő rendezvény a 17 éven át megtartott Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább az új helyszínen is, amelyet a Stefánia átalakítása miatt kellett átköltöztetni a Tisza partjára. A 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz méterre a Szegedi Vártól, az eredeti helyszíntől.

A programok szeptember 4-én kezdődnek, délutánonként és esténként gyermekeknek szóló előadásokkal a Görbe tükör társulattól és a Fabula bábszínháztól. Szeptember 6-án este a Szegedi Táncegyüttes ad műsort, amelyet a közönség ingyenesen nézhet meg, hasonlóképpen mint a gyerek előadásokat. A szervezők viszont felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. Szeptember 9-én játsszák Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Pilinszky János műveiből összeállított Szívárnyék című estjét. A hagyományokhoz híven idén is a fesztivál keretein belül tartja a Szegedi Pinceszínház legújabb bemutatóját, amelyet az évad során tovább játszanak majd játszóhelyükön. Ebben az évben Szabó Magda Abigél című regényének színpadi változatát tűzik műsorra, melyet Pozsgai Zsolt készít és Janik László rendez. A premiert szeptember 11-én tartják.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs a Szívárnyék: Pilinszky János két hangon című esten (fotó: jegy.hu)