Egyre több olyan kezdeményezés születik, ami azt tűzi ki céljául, hogy az ország minden szegletébe elviszi a művészeteket – elég csak az általunk is részletesen bemutatott Déryné Programra vagy éppen a társulatok vendégjátékaira gondolni. Ezt a kulcsfontosságú ügyet szolgálja a négy keréken guruló mozgószínpad, a Theater Wagen is, amely lehetővé teszi azt, hogy hazánkban bárhol szabadon tartható legyen előadás, beszéd, színházi darab vagy bármilyen egyéb produkció. 

A már több tucat néző arcára mosolyt csaló Theater Wagen előnye, hogy Magyarország bármelyik pontjára képes eljutni, akár a legkisebb falvakba is, és nemcsak egy valódi színpadot, hanem egy komplett felszerelést is szolgáltat profi hangrendszerrel, mikrofonnal, LED fallal és világítással együtt. Ráadásul a Theater Wagen nem csupán mobilhelyszínként funkcionál, színházi színészek beszervezése sem akadály, így valóban egy profi színházi élménnyel gazdagodhat a lokális közönség.

A Theater Wagen egyik előadása a Déryné Fesztiválon (Fotó: Gádoros Márk)

Minden megjelenésünk, ahol számtalan néző kíséri végig a fellépőink előadását, a legjobb visszajelzés számunkra, ami lelkesít és új ötletek megvalósítására sarkall minket. Célunk, hogy egyre több városba és faluba vigyük el ezeket a remek kulturális programokat.” – olvasható a Theater Wagen Facebook oldalán

Zenés produkciók, nyilvános beszédek és színházi előadások egyaránt tarthatók benne, a sikeres kiszállásokról pedig kellemes emlékeket őriznek többek között azok, akik ott voltak az Orgonák Éjszakáján, a Csiky Gergely Színházzal közösen jegyzett Erkélyből páholy rendezvénysorozaton, az Ápolók Nemzetközi Napján vagy éppen legutóbb a Déryné Fesztiválon. További részletek, elérhetőségek és képgalériák megtalálhatóak a Theater Wagen honlapján, amely hűen tükrözi a szlogent: „Úton a kultúra”

Kiemelt kép: A Theater Wagen a Déryné Fesztiválon (Fotó: Gádoros Márk)