Május 15-én Feydeau-Hennequin vígjátékával, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a budapesti teátrum.

A darab története napjainkban játszódik a Francia Riviérán, ahol egy gondtalan boldogságban élő házaspár életébe csöppenünk bele. Angéle, (Gubás Gabi) az első férje halála után milliomossá vált, rendkívül vonzó nő és Marc (Csőre Gábor), az öntelt, magabiztos tévéshow-sztár élete egészen álomszerű. Épp tengeri panorámás luxusvillájuk okosotthonná alakításának utolsó simításainál tartanak, hogy életük még tökéletesebbé válhasson, amikor Angéle azt álmodja, hogy férje megcsalja. Felébred benne a féltékenység zöld szemű szörnye, arra késztetve, hogy kicsit jobban utánanézzen Marc dolgainak, akinek lehet, hogy van is takargatnivalója. A bonyodalmakat tetézik Bonneau (Nagy Viktor), a ravasz építési vállalkozó és Moraru (Tamási Zoltán), a román vendégmunkás villanyszerelő, akik épp a telefonról irányítható otthonban „működés közben” felmerülő problémákat próbálják orvosolni. Továbbá feltűnik Simon (Zayzon Zsolt) is – Angéle első férjének barátja –, aki most érkezik haza Kínából, és aki reménytelenül szerelmes a nőbe.

A férjet alakító Csőre Gábor most dolgozik először színpadon Gubás Gabival és Kelemen József rendezővel is. „Marc, akit én játszom, egy kedves, rendes ember, nagyon szereti a feleségét. Nem sikerült neki a színészi pálya – ami kiderül –, viszont  nagyon jó műsorvezető lett belőle. A saját törvényei szerint él. Hitvallása: nem fogok csak azért igazat mondani, hogy mindenkinek szar legyen” – meséli.

Használ a kapcsolatnak a féltékenység? Árt a kapcsolatnak a megcsalás? El lehet menni a „nagy Ő” mellett? Kétszer is?

„A darab sok vicces szituációval tűzdelt, nagyon mulatságos, amellett, hogy izgalmas. Már az olvasópróbán könnyesre nevettük magunkat. Ilyen jól talán csak a Boeing működött az első szövegolvasáskor. Remélem, hogy a nézőknek is sok örömet okoz majd” – mondja az előadásról Gubás Gabi, a vígjáték női főszereplője.

Szereplők: Gubás Gabi, Csőre Gábor, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Tóth Eszter, Nagy Viktor és Tamási Zoltán, a rendező: Kelemen József.

A Thália a produkció előző napi előpremierjét a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozóinak ajánlotta fel, köszönetet mondva a járványhelyzet idején végzett emberfeletti munkájukért.