December 15-én 21 óra 35 perctől a Premierajándék című vígjátékot közvetíti az M5 televízió. Az előadást 2018-ban Csányi Sándor rendezésében játszották a Thália Színházban.

Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című darabját a Thália Színház rendhagyó módon vitte színpadra. Nem csak a kész produkciót láthatjuk a színpadon megelevenedni, hanem a teljes próbafolyamatot, melyen keresztül bepillantást nyerhetünk egy darab színrevitelének időnként problémás, időnként komikus, máskor viszont nagyon is gördülékeny folyamatába. A történet főszereplője a 21 éves Lady Windermere, aki szülők nélkül, ám szerető férje oldalán éli a felső tízezer életét. Az asszony egy nap tévesen hűtlenséggel vádolja férjét, Lord Windermere-t. A társasági életben feltűnő, feslett múlttal rendelkező Mrs. Erlynne kavarja fel az érzelmeket és a sznob arisztokrácia életét. Egy estély azonban kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a szereplők maguk is megismerjék ezt a kortalan hölgyet.

Az Oscar Wilde-komédia exkluzív, színházi kulisszák mögé is betekintő, felhőtlenül kacagtató változatának rendezője a Jászai Mari-díjas Csányi Sándor. Minden értelemben: a rendező szerepében láthatjuk a színpadon, és ő a produkció rendezője is. Szereplők: Tóth Eszter, Bán Bálint, Schell Judit, Mózes András, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Vida Péter, Fodor Annamária, Domokos László és Csányi Sándor.

Kiemelt kép: Csányi Sándor és Schell Judit a Premierajándékban (Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina)