Június 15-én 21 órától a Csoda korban élünk (Szigliget) című komédiát közvetíti az M5. A produkció eredetileg a Thália Színházban volt látható Kelemen József rendezésében.

Michael Frayn Balmoral című, fergeteges bohózatának magyar változata Hamvai Kornél Csoda korban élünk (Szigliget) című műve, ahol semmi sem az, aminek látszik. Pontosabban senki sem az, akinek mutatja magát. Az 1950-es években játszódó előadásban négy teljesen különböző írót sodor össze az élet egy szigligeti alkotóházba. Sass Tibor, mint sikeres író, a politika ünnepelt és elismert művésze. Lukics Mária, szintén író, de a műfaj, amiben igazán jól ír, nem népszerű ezekben az időkben. Tarlós János, a fiatal és tehetséges, de az érvényesülés egy kevésbé vonzó útját választotta; jelent írótársairól a hatalom felé. Végül, Boncz Kálmán, a kiégett ember, akinek már nincs mit írnia, ezért mással üti el az időt: a Tarlós által küldött jelentéseket kibontja és összekeveri. Ráadásul, Sasshoz egy olasz újságíró érkezik, de úgy tűnik Rákosi kedvenc írója meghalt. A rend felborul, pótolni kell a másikat, és már senki nem az, akinek reggel ébredt.

Kelemen József rendezésében a főszerepeket Nagy Viktor, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Shell Judit, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Szabó Erika és Domokos László alakítják.

Kiemelt kép: Csoda korban élünk (Szigliget) (Fotó: Vass Antónia)