2019. május 19-én, 21 órától, az M5 műsorán lesz látható a Budapesti Operettszínház egyik leghosszabb ideje játszott előadása, a Mágnás Miska.

Szirmai Albert és Gábor Andor szatirikus története a hazai színházi élet egyik legtöbbet játszott és legtöbbször műsorra tűzött operettje. A Budapesti Operettszínházban jelenleg is látható előadás 2003 szeptemberében került bemutatásra, Verebes István rendezésében, Bajor Imre és Oszvald Marika főszereplésével. Bajor Imre betegsége és halála után, egy évvel később sor került a darab felújítására, azóta Miskát Peller Károly, Marcsát Peller Anna játssza. A televízióban látható előadás további szereplői: Lukács Anita (Rolla), Vadász Zsolt (Baracs István), Csere László (Alsótrécsei Trécsei Mixi), Csonka András (Felsőrécsei Récsei Pixi) és Lehoczky Zsuzsa (Zsorzsi nagymama).

Az elmúlt években több operett is látható volt az M5 műsorán (A chicagói hercegnő, A csárdáskirálynő, Marica grófnő, Én és a kisöcsém, Sybill, Ördögölő Józsiás, Lili bárónő), valamint májusban rögzítik a Luxemburg grófját és A víg özvegyet is, így azok is megtekinthetik a Budapesti Operettszínház legsikeresebb operettjeit, akiknek nincs lehetőségük eljutni a fővárosba.

Kiemelt kép: Peller Károly és Peller Anna a Mágnás Miskában (Fotó: Budapesti Operettszínház)