Különleges premierre készül a Popup Produkció: május 4-én a Patyolat PRÓBAüzem kulturális befogadótérben mutatják be Vígh Anita első drámáját, a TE ANYÁD című darabot. A mély pszichológiai témákat feldolgozó alkotást színházreformáló előadás formájában láthatja a közönség. A dráma főszereplője három nő, egy anya (Bandor Éva) kisebbik lányával (Döbrösi Laura) az apa halála után egyedül él, a családi fészekből kirepült idősebb nővér (Bakonyi Alexa) a pandémia miatt kényszerből hazaköltözik, és ez a nem kívánt összezártság lesz a konfliktusok katalizátora. A hétköznapi abszurd jelenetekben megnyilvánuló kegyetlenül empatikus történetben szó lesz önzésről, transzgenerációs kudarcokról és szerelemről is. Az alkotók olyan kérdésekre keresik a válaszokat, mint, hogy mi történik, ha az otthon nem elfogadó, biztonságos közeg, hogy hány gramm egót cipelünk, és hogy van-e idő kidobálni a felesleget?

A parádés szereposztásban Balla Esztert, Szalay Bencét és a Punnany Massif frontemberét, Felcser Mátét is láthatjuk, aki színpadi színészként először áll közönség elé. A próbafolyamat alatt Telihay Péter rendezővel a színészek közösen alakították a darabot: “Nem csak, mint színész vagyunk jelen. Minden próbán mindenki beszél, gondolkodik, ötletel”  – mondta el Szalay Bence. Az előadás szervesen kapcsolódik a helyszínhez is: az egykori mosoda épületében formabontó színházi élménnyel és – Bakonyi Alexa megfogalmazásában – a családi traumák feldolgozását segítő „lélekmosdatással” várják a nézőket.

A május 4-ei ősbemutatót követően még négy alkalommal – május 5-én, 8-án és 13-án – lesz látható az előadás ebben a színházi évadban, jegyek csak elővételben kaphatók a cooltixen.

Kiemelt kép: Vígh Anita, Bakonyi Alexa és Balla Eszter a TE ANYÁD című dráma írója és szereplői (Fotó: PopUp Produkció Facebook oldala)