Augusztus 1-jén 20 óra 50 perctől Brandon Thomas Charley nénje című zenés vígjátékát közvetíti az M5 csatorna a Szigligeti Színház előadásában.

Az angol szerző darabja már az 1892-es ősbemutatóján is hatalmas sikert aratott, azóta pedig nem volt olyan színházi évad, amikor a világ valamely teátrumában ne játszották volna. A minden színházi rekordot megdöntött előadást Magyarországon először 1897-ben mutatták be Pesten, majd 1970-ben Aldobolyi Nagy György fülbemászó, napi slágerként dúdolható betétdalokat komponált a műhöz, melyhez Szenes Iván írta meg a dalszövegeket.

A darab Jack és Charley, szerelmes oxfordi diákok történetét jeleníti meg, akik imádottjaikkal csak a kijelölt gardedám társaságában találkozhatnának. Ezzel a feladattal Charley Dél-Amerikába szakadt nagynénjét bízzák meg, ő azonban késik, ezért a fiatalemberek egy barátjukat öltöztetik fel és mutatják be a lányoknak, mint Donna Lucia d’Alvadorezt. A terv jól is sikerül, minden remekül alakul, csakhogy időközben az igazi tanti is megérkezik, ekkor pedig minden a feje tetejére áll.

A Jászai Mari-díjas Molnár László rendezése remekül visszaadja a történet humorát, a színészek improvizációi pedig még inkább hozzáadnak az élményhez. A közvetítés karmestere Tassonyi Zsolt, szereplői: Harna Péter (Lord Frank Babberley), Barabás Botond (Jack Topplebee), Dósa Mátyás (Charley Wykeham), Karczag Ferenc (Sir Francis Topplebee), Gyöngyössy Katalin (Donna Lucia d’Alvadorez), Horváth Gábor (Stephen Spittigue), Molnár Nikolett (Kitty Verdun), Jankovics Anna (Annie Spittigue), Kertész Marcella (Ella Delehay), Mészáros István (Brasett) és Ónodi Gábor (Kertész).

Kiemelt kép: Részlet a Charley nénje című előadásból (Fotó: Szigligeti Színház)