Augusztus 29-én új közösségi tér nyílik, az ISON, amely a kultúra és az újhullámos kávézás fúziójával várja majd az érdeklődőket. A Hársfa utca és a Barcsay utca sarkán található helyiség legelső szezonját a Szent Efrém Férfikar koncertje nyitja meg.

A nyitónapon mág reggel 8-tól finom specialty kávéval, péksüteményekkel és italokkal fogadják a vendégeket, illetve az ISON-életérzés megismeréséhez járul hozzá az a kiállítás is, ami bemutatja, hogyan született újjá a 12 éve használaton kívüli erzsébetvárosi üzlethelyiség és alakult át 21. századi közösségi térré.

A hivatalos megnyitó 18 órakor veszi kezdetét, amelyre támogatói jegyet is lehet váltani: így a közönség nem „csak” egy exkluzív koncertélményben részesülhet, hanem egyúttal örökbe is fogadhat egy-egy ülőhelyet. A megnyitó tehát egyben székfoglaló is, így a résztvevők valóban kaphatnak egy szeletet az ISON jelenéből és jövőjéből. A szervezők a gyermekek számára is készültek programokkal: a legkisebbek a játszósarokban élvezhetik a nyitóeseményt, a játékos kedvű nagyok pedig a nap folyamán többször is interaktív közös zenélésben vehetnek részt a Szent Efrém Férfikar tagjaival.

Kiemelt kép: A Szent Efrém Férfikar (Fotó: Orbán Domonkos)