Az energiaár-robbanás miatti válsághelyzettel minden önkormányzatnak számolnia kell az előttünk álló időszakban, ez pedig sok helyen azzal fog együtt járni, hogy ideiglenesen, de bezárnak többek között a kulturális intézmények is a túlélés érdekében. Nincs ez másként Székesfehérváron sem, ahol a közgyűlés bejelentette a kényszerintézkedéseket, ami a Vörösmarty Színházat is érinti. 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester korábban a színház saját podcast műsorában már kitért rá, hogy valószínűleg jövő év elején szükség lesz arra, hogy átmenetileg bezárjon a Vörösmarty Színház, hogy így elkerülhető legyen a teljes leállás és ha csonkán is, de megtartható az évad, bemutathatók az új darabok. Most konkrétumok is érkeztek azzal kapcsolatban, hogy mi a stratégiai terv: a székesfehérvári örkormányzat intézkedései között van, hogy december 5. és március 21. között zárva tart a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ nyolc telephelye, november 1. és április 30. között a Szent István Király Múzeum székhelye és tíz telephelye, illetve január 2-től március 15-ig a Vörösmarty Mihály Könyvtár és több tagkönyvtára is. 

Ami a teátrumot illeti, a Vörösmarty Színház január 2. és március 15. között, míg a Pelikán Kamaraszínház december 1. és március 31. között nem fogad majd látogatókat. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Balett Színház székhelyei nem érintettek. 

Kiemelt kép: A székesfehérvári teátrum (Fotó: Vörösmarty Színház)