Május 13-án a kamaraszínházban a Római karnevállal, május 21-én a nagyszínpadon A padlással folytatódik a leghűségesebb város teátrumának évada.

Az idei bérletek 6 előadásra szólnak, melyért 8 előadást kínál a színház, valamint 4 darab, félárú bérletvásárlási lehetőséget a barlangszínházi évadra. A jelenlegi időszakban védettségi kártyával látogathatóak a kulturális rendezvények, így ezzel a lehetőséggel a kártyával rendelkező nézők tudnak élni.

A Stabat Mater című táncművet, az Eucharisztikus Világkongresszushoz igazodva szeptemberben kezdik el újra játszani, azért is, mert a produkció a találkozó jegyében, ahhoz kapcsolódva született meg korábban. A nézők június 4-től tekinthetik meg Kálmán Imre népszerű operettjét, A cigányprímást. A Mirandolina című komédiát a zentai társulat vendégjátékaként június 11-től tűzik műsorra. A közönség megtekintheti Katona Imrétől A zuhanás második pillanata című álomjátékot, mely az abszurd műfajba kalauzolja az érdeklődőket, valamint a Silentio transeo című pódiumestet. Ez utóbbiban olyan költők, írók műveivel találkozhatnak a nézők, akik tiltólistán szerepeltek, vagy sokáig nem adták ki alkotásaikat.

Mindemellett a közönség százforintos regisztrációs jeggyel megnézheti a fertőrákosi barlangszínházban a Farinelli című táncos produkciót. Ráadás előadásként a Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára bérletet váltott nézők a fertőrákosi barlangszínházban a Bánk bán című opera, vagy a Robben Ford és Bill Evans, netán a Stanley Clarke és David Friedman koncert, illetve az Egy csók és más semmi operett valamelyikére 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak egy jegyet.

Kiemelt kép: jelenet A padlás című előadásból (Fotó: Szita Márton)