Idén hetedik alkalommal szavazhatott a közönség a Highlights of Hungary jelöltjeire, amelyek között volt művészeti és design projekt, sportteljesítmény, egészségügyi kutatás, mezőgazdasági, turisztikai és szociális koncepció is.

Az 55 „szerethető történet” közül a tegnap esti díjátadón, amelynek a Katona József Színház adott otthont, Dr. Csókay András idegsebész és az általa vezetett orvoscsoport vehette át az első díjat, ők kapták ugyanis a legtöbb voksot. Az elismerés azért az orvosi csodáért járt, amelyet tavaly nyáron hajtott végre a Dr. Csókay András és Dr. Valálik István vezette idegsebész team: 33 órás műtét során választottak szét egy hároméves, fejüknél összenőtt, bangladesi sziámi ikerpárt.

A jelöltek között több színházi projekt is szerepelt, melyek közül a közönségszavazáson a Soharóza érte el a 9. helyet. A kísérleti énekegyüttes Halas Dóra vezetésével 2008-ban alakult meg, tagjai azóta játszanak hangokkal, különböző zenékkel és zajokkal, az emberi testtel és a térrel, így hozva létre rendhagyó, műfajilag besorolhatatlan előadásokat. Legsikeresebb produkciójuk, Az ügy 2018 októbere óta fut folyamatos teltházzal, a népdalokból építkező etűdsorozat egy hivatal napi működésének, az ott felsűrűsödő ügyes-bajos események keresztmetszetét mutatja be.

A Highlight of Hungary további díjazottjainak listája:

  1. Csókay András idegsebész és csapata
  2. OTDK
  3. 10 millió fa
  4. Myfarm Harta
  5. Gombaszögi Nyári Tábor
  6. Virth Balázs
  7. Másállapot(ot) a szülészetben
  8. Tilos Rádió
  9. Soharóza
  10. Suhanj Alapítvány

Kurátori díj: PET Kupa

Forbes különdíj: Veresi Paradicsom

Marie Claire különdíj: Másállapot(ot) a szülészetben

Kreatív különdíj: Tilos Rádió

Brain Bar különdíj: OTDK

KPMG különdíj: Van Helyed Alapítvány

Market Építő ZRT. Különdíj: Párdy Bence

Kiemelt kép: Jelenet Az ügy című előadásból (fotó: Nagy Gergő)