Simonpusztán kerül bemutatásra a Magyar Történelmi Színház első premier darabja, a Sárkányszív, amely a lovagkirályok legendás történetét meséli el. 

A dabar Nagy Lajos király izgalmas korába kalauzolja el a nézőket, amikor családi és hatalmi törekvések, trónviszályok és véres leszámolások sújtották az országot. A történetben egy mesebeli alak, a Sárkány vezeti végig Zsigmondot, az uralkodó vejét, a férfivá és uralkodóvá válás útján. Az kalandok során a történelem valós momentumai is megelevenednek: Nagy Lajos és lánya Mária alakja, de Erzsébet királyné és Garai Miklós meghatározó karaktereit is megismerhetik a nézők. “A történelem és a mese nem csupán ott találkozik a musicalben, hogy 1408-ban Zsigmond létrehozta 24 bárói család részvételével a Sárkány Lovagrendet, de a királyné hatalmi törekvései nyomán megjelent gonoszság és egy szép szerelem története is kibontakozik a darabban.” – írja az előadás színlapja. 

Augusztus végén a Lovas és Hagyományőrző Egyesület Sasvári Sándor, Moravetz Levente és Laklóth Aladár támogatásával megalapította a Magyar Történelmi Színházat, melynek fő célja, hogy minél több állampolgárral megismertesse hazánk történelmét, és ápolja sokszínű kultúránkat. Ezt a missziót indítják el a Sárkányszív bemutatójukkal, amelyhez Szolnoki Péter szerezte a fülbemászó zenéket, és ami egyszerre nyújt majd szórakozást a kicsiknek és a felnőtteknek is egyaránt. Lajos királyt Sasvári Sándor játssza majd, a Sárkány alakját Besenczi Árpád kelti életre, míg a fiatal, útját kereső Zsigmondot a Színművészeti Egyetemen idén diplomázott Lukács Dániel, szerelmét, Máriát pedig Kardfyy Aisha személyesíti meg. A darab írója és rendezője Moravetz Levente. 

A Sárkányszív bemutatóját szeptember 12-én, szombaton 19:30 órakor tartják Simonpusztán, a premier előtt pedig már délután két órától színes programokkal várják az érdeklődőket.

Kiemelt kép: Sasvári Sándor, Kardfyy Aisha és Lukács Dániel (Fotó: Google)