Az Örkény Színház, a budapesti Katona József Színház, a Miskolci Nemzeti Színház után a Rózsavölgyi Szalon is „zöldre változott”, ezzel csatlakozva a Broadway Green Alliance által elindított környezetvédelmi megmozduláshoz.

A teátrum a napokban hivatalosan is megkapta a Broadway Green Alliance (a New York-i Broadway-en működő színházak zöld, környezetvédelmi szövetsége) támogató levelét, amelyben kifejezik: fontosnak tartják és támogatják a Rózsavölgyi Szalon elkötelezettségét, hogy a környezetbarát szemlélet mellett egyre hangsúlyosabban próbálnak tenni – a művészeken keresztül is – a környezet védelméért. Az idei Színházak Éjszakáján a színészek például szemetet szedtek a Szalon környékén, ugyanis 2019-ben ez a nap éppen egybeesett a Szemétszedés (takarítás) Világnapjával, amely mindig szeptember harmadik szombatja.

A Szalon vezetősége a szervezettől elméleti és gyakorlati segítséget kért, hogy miként lehet a színházban is érvényesíteni a „zöld gondolatokat”. A Broadway Green Alliance mintái és bevált módszerei segíthetnek abban, hogyan tudnának minden nap zöldebbek és jobbak lenni ebben.  Az egyik kiemelt program a Green Captain („Zöld Kapitány”) megválasztása, akinek meghatározott feladata van a színházaknál a környezettudatosabb gondolkodás elterjesztése kapcsán. A Rózsavölgyi Szalon első zöld kapitánya 2020. január 1-jétől Őze Áron színművész.

Kiemelt kép: Rózsavölgyi Szalon (forrás: Wikipédia)