Haumann Péter volt a Pinceszínház Szarka János vezette Trezor című pódiumbeszélgetés-sorozatának februári vendége. A legendás színművész ekkor állt utoljára színpadon és találkozott a közönséggel.

A színművész Szarka Jánossal végigvett mindent: a gyermekkortól a kamaszéveken át a színházba való beleszeretésig. A fantasztikus és inspiráló beszélgetés után a szervezők és a Nemzet Színésze úgy váltak el egymástól, hogy mindenképpen lesz folytatás, hiszen annyi lezáratlan téma és ki nem mondott mondat állt még előttünk. A közönség egy emberként kérte, hogy ne hagyják abba, azonban az élet közbe szólt: a színművész hirtelen halálával végleg vége szakadt a beszélgetésnek. Haumann Péter, a Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja utolsó alkalommal a Pinceszínházban állt színpadra.

Emlékére és tiszteletére a Pinceszínház nyilvánossá tette a februári Trezor beszélgetés felvételét, így azok is megtekinthetik a másfél órás műsort, akiknek nem volt lehetőségük személyesen jelen lenni.

Kiemelt kép: Haumann Péter (Fotó: Szkárossy Zsuzsa/Pinceszínház)